Malica 2745 (l. 1819 se rodi Viktorija)


Viktorija je bila britanska kraljica z najdalšim stažom. No do Elizabete 2. To je blo eno bl uspešno obdobje britanije… tko ekonomsko, industrijsko, socialno in tehnološko. Milenijci, socialno nisn mislu, da bi mel fejsbuke in podobno… niso jih mel.

Dan pred volilnim molkom in priznam, da ne bi šu volt če ne bi vidu par izjav skupine al kako nj to poimenujem “DOM” in seveda Lucije Ušaj. Zarad takih grem volt, da le taki in podobni ne bi pršli v parlametn oz. kamorkol.

Dle pa neki domačga… Roza slon mi je fensi zarad perčkov in hrane. Tle je pad thai.

Pad Thai
Pa beli zajec.

Pad Thai ali phad thai isto je, piše se drugač. Receptov pa variant je tolk k za potico. Tajsko jed v večini strežejo na ulci. Vsebuje rezance ali pa tudi riž in neki rastlinc. Jed naj bi na Tajsko prnesl Kitajski trgovci, ki so si jo prilagodili, dejstvo je pa tut da so v 2sv. vojni Tajke in Tajci pogrešal riž, valda ga je primankval zarad vojne in hkrati hudih poplav, tko da zato rezanci. To je clo promovirala na polno takratna tajska vlada s premierjem Plaek Phibunsongkhram. Torej vlada je spodbujala riževe rezance in s tem jih zakoreninila v Tajsko kulinariko. Pad Thai nikoli ni vseboval svinine, je pa lahko imel vso ostalo meso. Svinina je velala za kitajsko meso. Zato.

Pametna za dns: 65% oponašelacev Elvisa Presleya so azijci!