Malica 2881 (l.1927 v Göteborgu na Švedskem začnejo izdelovati prve avtomobile znamke Volvo po tekočem traku)


20 let za prvim tekočim trakom…

Ma sn reku, da o servisu svojega motorja nam nč reku, pa je blo dle malce preveč. 8.8.2023 sem svojega Piaggo MP3 odpeljal na servis h Pleško Cars. Tam sem ga kupu, tam sem ga servisiral. Počla mi je zajla za gas. 9.8 smo šli na dopust. Po 14tih dneh sem želel motor dvignt, pa valda ni bil ready, ker niso še dobil zajle. Celi avgust smo se pogovarjal po telefonu, ker zajle še vedno ni… pač ferragosto pa te fore mi je Primož prodajal. Po avgustu prie september in z njim novi izgovori, sj veš… dobil smo marerial, škatle so… mormo pogledat. Ni blo. Valda ni blo. Pol so dal zajlo delat eni firmi, pa je propadla, pa so čakal na drugo. In tko do konc novembra. Konc novembra 27.11 sem dobil sodelavca, ki ima veze na Plešku in je poklical svojga frenda. Primož me je naslednji dan poklical in se opravičeval, da joj, da zdej pa bo! V začetku decembra sem dobil klic, da so popravl motor, da zajla ni prava in da gre ročka mal v prazno… ni frke, šteka da je december in da nam pršu po motor.

14.3.2024 sem motor dvignil. Jup filing ročke je mal čudn… ampak ajde, motor mam! No do učer sn ga mel, ko mi je v istem križišču ročka plina šla spet v prazno…jup niti mesec ni zdržal po popravili Pleško carsa… fajn. Dobr filing. V petek se na moj mail in klice seveda niso odzvali… ker zakaj bi se, sj je petek.

Alo stari… Jebite se fsi špila v ozadju. Naklučje?

Trilija. Bradač. Slovensko je bradač oz. barbon. Hrvati majo trilijo in sicer bradač je trlija od blata in barbon je trilija od kamna, torej odvisn kje živi al v blatu al na kamnu. Trilija vsebuje full joda in jod je sestavni del hormonov žleze ščitnice. Ščitnica pa skrbi za full enih biokemijskih reakcij v telesu, kot so sinteza beljakovin in encimska aktivnost, so ključnega pomena za presnovo, obenem pa so potrebni za pravilen razvoj kosti in živčnega sistema pri zarodku in otroku pa še  ohranjanju zdrave kože in pri sproščanju energije pri presnovi… skratka kr. Večino joda dobimo soljo… oz. lahko tudi z ribami al pa morskimi sadeži, morskimi algami, pa jajci. No pa tut z mlekom ter fsemi mlečnimi pizdarijami. Med kuhanjem, cvretjen pa fsem termičnimi obdelavami jod zgublja moč, zato jedi solimo vedno na koncu.

Trilija pr mičotu

Fajn riba… le filirana je bla bl tko tko in pol morš na kosti kr pazt.

Pametna za dns: Vidmo se na vlaku.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja