Eddie. To je bil junak za katerega sem navijal. Dirkač brez dlake na jeziku in večno drugi, ker je pač moral pomagat Šumiju. Svoj cajt sn mel clo njegovo maketo jaguarjeve formule na polici v avtu. Jap, nisn bil ravn gladek.
Cajti k sn mel še rad formulo, pol je tko k večino stvari šlo v kurac. To bi rekl stari ljudje, js vem da vse še ni šlo. Recmo jes sn še tle. Stari dobri Andrej. Ajdre brez stari… ampak dobr.
Dve azijski. Ena iz “indije” in druga iz “koreje”. Ena iz centra lublane in druga iz rudnikovga centra.
Tam v kiostu Namasteja piše jed s piščancem, zelenjavo in rižem, mislim pa da gre za Tandoori piščanca z omako paradižnika, paprike in čebule. Malce pikantno, ampak zarad paradajza sladko. Porcija, k je ne poješ, cena 9€.
Nasledna je zanimiva, pa čeprav sam zarad imena Bibimbap. Bibimbap s piščancem če sn natančen.
Bi bim bap al bi bim bop, polhn enih Bjev. Bibim v korejščini pomeni mešanje, bap pa kuhan riž, če si korejc ti je pol takoj jasn. Doma ga postrežejo kot skledo kuhanega riža prelitega z namulom in gochujangom. Namulom? Kuhano in začinjeno zelenjavo, simpl. Gochujang ali pasta iz rdečega čilija je slana, sladka in pikantno fermentirana začimba oz. omakca. Tam nad skledo jo vidte. Originalu dodajo še jajce in potem da lahko dobite še nekaj kalorij in ceno dodajo še piščančje meso. Cena pr nas je 8,9€.
Obe jedi sta tam tam. Bibimbap bi mi bil boljši… če bi bil brez mesa.
Pametna za dns: Človeški um je kot padalo, če ni odprt ne deluje.