23.avgust 2011 – malca 2112 (l.1962 so prek telekomunikacijskega satelita Telstar vzpostavili prvo živo televizijsko povezavo med ZDA in Evropo)


Kuha nas. In valda da me fse to skup mot… iz klime na vročino vn, pa spet klima, pa vročina, pa klima… valda da me boli glava. Valda da kašlam. Valda da sn prehlajen… valda da me mot tale vročina. Ahhh bo že. Bolš po porocilih poslusat pol ure o vrocini, kot o nasem “zdravem” gospodarstvu in kako se nam splaca politikom pa ne met predcasne volitve.

Ob tejle fotki me je Blazo nasmejal…
Gre za Tajski Ko Samed
futrovnik
… in za tipicno hrano, če potuješ s froci! 😉 No pripis pr fotki je pa bil: NO COMMENT 🙂

+ Blažo hvala ti nad novo pošilko slikc! 😉

Hamburger… dobu je ime po nemskem mestu, drugem najvecjem mestu… iz katerega se je preselilo N ljudi v ZDA. Hamburger iz nemškega jezika valda pomen prebivalca Hamburga, tko k Frankfurt – Frankfurter… Wien – Wiener . Zanimiv je to, da so to fse mesne jedi.
Burger pa pač sam pove, da gre za en sendvič… zdej pa kak burger je, naj bi prej povedu tip mesa… al pa neki tko. Recmo buffalo burger, turkey burger, vegi…
Burgerji so prvotno futr evropejcev tm u 15stm stoletju. V 17tm se je razsiru na rusijo pa ruska pristanisca… sele 18-19 stoletje je pa burgerje prnesl v ZDA.

3 thoughts on “23.avgust 2011 – malca 2112 (l.1962 so prek telekomunikacijskega satelita Telstar vzpostavili prvo živo televizijsko povezavo med ZDA in Evropo)

Comments are closed.