30.januar 2012 – malca 2314 (l. 1921 so v Kraljevini SHS izvedli prvo štetje prebivalstva)

Jap jap… na današni dan naj bi objavli rezultati tega popisa prebivalstva SHS. 12.017.323 prebivalcev naj bi živelo v kraljevini, v Sloveniji 1.056.464. Samo?
Hmmm če se ne motm, so takrat za Slovensko območje šteli dosti manj, kot imamo danes… Mislm, da prekmruje še ni bilo priklučeno, pa še kak kos so štel pod hrvaško… Skratka cela štala je s temi mejami pr nas :S No bo že držalo… Slovenija je tolk lepa, da si je fsak želel košček naše zemlje zase… in mi. Mi jo znamo cenit?
Hmmm glede na to kakega mandatarja imamo, bi reku da bl ne. Ampak ajde, moje nestrokovno mnenje.

Julija je bila spet pridna in mi poslala par fotkic… pa da vidmo kwa sn zbral.

Česnova juha
futrovnik
Mmmm česnova juha. Rad mam česn, valda posledično tut česnovo juho. En preprost recet pa česnovo juhco gre tko:
Stopimo maslo, dodamo seseklano čebulo in jo popražimo da zastekli. Od česnove glave izločimo 3 stroke česna, ostali česn stisnemo v posodo s čebulo. Dodamo še cca 10. žlic jušne osnove. Fse skup nj se kuha neki cajta, dodamo še jušno osnovo (cca 1l). Dodamo še krompir narezan na male koščke, timijan, sol in poper. K zavre, kuhamo še kakih 10 minutk.
Pol dodamo kislo smetano in fse skup zmiksamo. Na konc se doda še petršil in une 3 stroke česna, k smo jih na začetku izločli. Česn nj bo valda na drobno seseklan! 😉
Izi? Izi.

in Focaccia (sestična od pice 😉 ) in olivni kruh
futrovnik

Focaccia – sorodnica pice, vrjetno zaradi testa, ki naj bi bilo podobno pici. Skratka gre za neke preproste kruhke ponavadi polnene s sirom ali olivami. Doskrat loh dobimo tudi samo zeliščno… recmo z rožmarinom, žajblom, drobnjakom in valda olivnim oljem.

Še 88 dni.

4 thoughts on “30.januar 2012 – malca 2314 (l. 1921 so v Kraljevini SHS izvedli prvo štetje prebivalstva)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja