1.marec 2012 – malca 2343 (l.2006 se v naši domovinci začne dvojno označevanje cen… v tolarjih in €)


Jap… dvojno označevanje cen, da bi pač kontroliral pa da ne bi cene pobegnile v nebo. Pa fseno so. Politiki, ki naj bi nas zaščitl z zakoni… tega seveda niso naredil in zdej plačujemo za kavo cca 1.5€, kar bi bilo včasih 359,46 tolarčkov. Hmmm še pivo ni tolk stalo! Mislm se spomnm cen iz pivnice Kra kra. Leta 1999 k sn tm mal delal je bla cena perčka 300 tolarjev za 0,5l, pol smo dvignli ceno na 350… pa je blo že to WOW. Hmmm dns če dobite per v centru Lublane pod 2,5€ je to kr poceni…
Torej kava je šla gor iz cca 0,5€ na 1,5€, per pa iz cca 1,5€ na 2,5€. Jap standard se nam je zbolšu… mislm k valda mi je šla tut plača posledično tolk gor. Fsaj na evropsko povprečje, če ne še več. Ja valda… Andrej malo morgen.

No in valda ste pol slišal zdej razne predloge, kako si bodo kao naši poslanci zmanjšal plače (Andrej, že drugič malo morgen)… in pol g. Plemeniti vn pade, da majo itak v evropi najnižje plače in delč pod povprečjem. WTF? Človeku očitno marskej ni jasno.

Neva je bla ta vikend zlo pridna in mi slikala kosilci in jih tut poslala pol po mejlu… Hvala Neva.
Na lep sončen dan paše eno sončno kosilo. Brokoli v omaki z vloženimi paradižniki in skutni polpeti
futrovnik

Morm rečt da zgleda full zanimiv… sploh tile skutini polpeti… In valda sn si pol mau pogledu recepte za tele polpetke in našu kr neki zanimivih, sploh fletno se mi čuje Pikantni skutini polpetki! Mmmm. No tle je en link za recept.
Pa da ga na hitr povzamem:
Rabte nepretlačeno skuto, čebulo, česn, pšenični zdrob, moko, jajce, olje, drobtine, poper (v zrnu), česn. Pa da vidmo… V skledi umešamo zmehčano maslo in jajca. Dodamo skuto, moko, zdrob, jajce, sol, sveže mlet poper pa še kaka sesekljana zelišča. Premešamo in pustimo to maso stat cca 15. min. Olupimo čebulo in česn. Na režemo na drobno in vmešamo v maso.
Dlani si navlažimo z vodo in naredimo čvrste popletke ki jih v segretem olju spečemo…

Pomoje kaj takega… Ajde pod una zelišča loh dodamo še kak čili al pa kaj takega! 😉

Še 57 dni…