3.maj 2012 – malca 2396 (l. 1881 je umrl slovenski pisatelj Josip Jurčič)

Josip… legenda. Edn večjih slovenskih pisateljev realizma. Napisal je valda prvi slovenski roman Desti brat, pa pol so tle še zlo znane zgodbe… hmmm Kozlovska sodba v Višnji gori pa Sosedov sin in Telečja pečenka.
Pr njemu mi je blo tut cool to, da je biu zlo proti nemški nadvladi nad našim narodom (ajde avstrijski)…
Bil je tut urednik časopisa (če ne bi biu Josip bi napisal cajtnga) Slovenski narod…

Tole je blo neki malega domačega… da mal obnovimo in da se zavemo svojih korenin!
Z Nevo bomo pa zdej skočl na šargle. Valda zdej smo že ornk v sezoni šparglov… Tapravi so oni dviji, k jih lahko sami naberete… ajde če ste pa bl leni jih loh pa kupte (čeprow to ni isto… :S )
Skratka tle je polenta s smetano in šparglji na žaru
futrovnik

Mmmm. Morm rečt da tole ne zgleda samo hudo dobr… ampak da je tut zlo zdravo. Neki o šparglih si pa loh preberete tle… v eni starejši Nevini malci!

4 thoughts on “3.maj 2012 – malca 2396 (l. 1881 je umrl slovenski pisatelj Josip Jurčič)

  1. šparglji so pa na sicer zelooo kratkem seznamu živil, ki jih ne jem, visoko na prvem mestu. zdravi gor al pa dol. juk.

  2. Besedi “kratek seznam” dokazujeta, da si imela srečo in si jih prvič pokušala, ko so bili zanič pripravljeni. Če ješ brokoli, blitvo, kolerabo…., potem bi tudi špargle. Ziher. :o)

  3. Oj,
    se ne čudim več tvoji prepričanosti, da so bjak.
    V današnjem žurnalu je recept za solato (ali kaj) s šparglji. In piše, da jih kuhamo do pol ure. Mislim, da so v tem času že bukova polena kuhana. Saj ni čudno, da se nekatera zelenjava, nekaterim zameri za celi lajf. Tudi vloženi so neužitni. Veliko ljudi ne mara cvetače. Včasih so jo razkuhavali do mrtvega.Danes jo kuhamo kratek čas in je še napol kompaktna, hrustljava in odlična. Danes sem kupila šparglje. Mmmmmmmmmmmmmm :p)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja