Fižol. Tm dol iz Južne amerike… sadil so ga ze indijanci… valda poleg koruze, bučk pa konoplje.
Frst fižola je res full… skor N vrst, med najb cenjene pa spadata beli al pa čnri fižol in tle mi je Julija poslala tole:
Jota z belim fižolom
Učas je bil fižol hrana revežev, ki naj bi nadomestil meso, dns pa k naj bi meso povzročalo fse mogoče bolezni ratuje fižol spet vedn bl pupularn. Tut med bogatimi! 😉 No z zaužitjem žitaric in fižola loh popolnoma nadomestite meso (vse aminokisline pa to sranje), je pa res da ju morte zaužit v istem dnevu… No skratka, fižol je cool, je pa res da napenja.
No če vas to res moti, pol loh kupte alge Kombu in jih dodate v vodo pri kuhanju in namakanju fižola. Okus se ne bo spremenu, vetrov pa kao naute mel. Nate prdel… dhooo.
Mene to sploh ne mot, sploh če prdim jest 🙂