30.maj 2012 – malca 2412 (l. 1917 je bila na dunajskem državnem zboru sprejeta majska deklaracija)


Majska deklaracija… v njej smo Slovenci, Hrvati in Srbi zahtevali samostojnost… zahtevali smo da se nemci (habzburzani) umaknejo. Zahteval smo svobodo. No zahtevo smo prvič slišal leta 1917 na Dunaju… valda maja. Vse skup je začelo klit in pravo gibanje se je začelo jeseni. Skratka jugoslovanski narodi smo se hoteli združit… No sredi avgusta naslednega leta, so se nemci začel res umikat… in na konc so bli poraženi se na Piavi. Slovenske stranke so začele z bl radikalno politiko in sredi avgusta je bil v Lublani ustanovljen Narodni svet. Oktobra je bil ustanovljen še Jugoslovanski narodni svet s sedežom v Zagrebu. 29. oktobra pa smo dobili svojo domovino… Državo Slovencev, hrvatov in srbov ali proglašeno tut kot Kraljevino Srbov, Hrvatov in Slovencev.
Mau smo hrepenel po odcepitvah, mau po združitvah, pa spet odcepitve in združitve… hmmm če tko mau pogledamo in če vidmo da se zgodovina ponavlja je samo fprašanje časa ko se bomo ponovno odcepli od evrope.

Zdej bomo pa s Svetlano skočl na fletno kosilo…
špinača, prire in piščančji medaljončki
futrovnik

futrovnik

in za piko na i še sladica ! 😛
Biskvit z gozdnimi jagodami in nutelino kremo, v korakih
futrovnik

futrovnik

futrovnik

futrovnik
Gozdne jagode… hmmm veste da pomagajo pr klavstrofobiji? Mislm da se jo znebite… hmmm zato ker klavstrofobija naj bi bla posledica pomakanja fosforja in gozdne jagode ga vsebujejo ful. 🙂
Glede na svojo velikost, fsebujejo tut full vitamina C (clo več k limone, pomaranče…).
Koriste so tut za kožo (ki naj bi postala gladka in lepa), pomagajo pr prabavilih (čezmerno napolnjenost s krvjo ali sokovi…). Skratka te male jagode so njami. Dhoo.

Pametna:
Prvi par na svetu, ki je bil skupaj v postelji na TVju, sta bila zakonca Kremenček!

Pa še resnična:
Ž.Turk:’Če praznovanje Titovega rojstva ni vračanje v pretklost,potem ne vem,kaj je.’
B.Rajgelj:’Praznovanje Kristusovega rojstva.’ K. O.

2 thoughts on “30.maj 2012 – malca 2412 (l. 1917 je bila na dunajskem državnem zboru sprejeta majska deklaracija)

Comments are closed.