3.avgust2012 – malca 2452 (l. 1946 so odprli prvi tematski park na svetu: Santa Claus Land)


Predn skočmo v božičkovo deželo: Hecno se sliši ko bolnice skupaj pridelajo 15 mio minusa se govori o stečaju, ko pa ga NLB pol milijarde pa o dokapitalizaciji. #prioritete (twitter@AndrazHafner)

Santa Clau Land… po domače, božičkova dežela je bil prvi tematski park na svetu. Odprl so ga valda v ameriki natančneje Evansville (indijana). Zlo zanimiv je to, da so ga odprl polet… WTF. Ampak ja… idejo je dobil fotr devetih otrok Louis J. Koch… najbl zarad tega, ker je meu rad froce in je sovrazu razocarane oke, ko so ti zvedl da bozicka sploh ni… no in tko je 46ga postavu tematski park.
Na zacetku je meu samo restavracijo, trgovinco, vožnje z vlakci in valda Božička… k je tm sedel pa oblublu frocom nebesa.

No in ker je dnar sveta vladar so skos leta valda neki vlagal in še več služl… dns ni samo božičkova dežela, ampak loh najdete tut safari park, helloween… pa 4th of july… skratka holliday world v kar se je zadeva tut preimenoval.

No zdej je to pomoje največji tematski park v ZDA, ki postavla nove mejnike… leta 2011 so postavl tm tut največji vodni tobogan na svetu…

Zaj pa skočmo se mau u nosecnost… k Iza lih dns praznuje 3 mesce pa pol! WOW… no mami se v nosecnosti nikakor ni mogla odpovedat sladoledu… (kot da se zaj lahko! 🙂 )

futrovnik

futrovnik
Vikend bo vroč… tko da prvošče ti kako kepco, al pa fsaj ledeno kavo! (ajde mogoče perčk… )

Petkova pametna: Pru film k je presegel 100mil dobička je bil Žrelo, posnet leta 1975. Top film!