28.september 2011 – malca 2166 (l. 1956 je umrl ameriški letalski konstruktor in industialec William Edward Boeing)


Euro bo propadel… prihranki bodo izginili… in to je šele začetek. Tko se začne en člank gor na 24ur.com.
Ajde… pač karkol se bo zgodil z € se bo, tle nimam jes take moči da bi ga okrepil (lah pa okrepčam sebe! 😉 ), lah se pa tut nasmejem izjavi:
“Po mojih predvidevanjih bo v manj kot 12 mesecih svoje prihranke izgubilo milijon ljudi. In to je šele začetek. Pripravite se in ukrepajte,” je povedal Rastani.
A to leti na Slovenijo samo? Mislm k če leti na Slovenijo, niti ni take panike… mislm, da več kot miljo folka u naši domovini nima nič prihrankov… in pol še izjava enga našga politika (na žalost se ne spomnm kerga…), da zakaj more država pa banke držat take cene fletov? Ja zato, da majo ljudje še vedno bogastvo… mislm, da človk k žvi v svojem 2ss v novih jaršah, lah reče da je bogat… ker je njegov flet vredn nekih 100k €.
Ammm… tega poslanca pa bi jes zašamaral! Mislm človk k ma en flet… v katerem žvi… je zanj ta flet neprecenljiv, pa al je vredn 1€ al pa miljavžnt €. Ajde če maš pa n fletov… ti je pa važn kaka je cena tvojih stanovanj, bajt… nečesa.
Ahhh bo že.

Roni in Aleš sta mela na gostvanju dva Belgijca – Andreasa in njegova. Bravo! Mislm tko se mi zdi cool… spoznal so se v Indoneziji, ohranl stike… in eto ju. Tu sta bla in en večer sta se odločla, da pedstavta belgisko kulinariko. Pa ne bodo vafli al pa kako pivo 😀

Zelenjeva (korenje, krompir, cvetača), bela riba (lahko je tudi kakšno drugo meso), limona za ožeti, bazilika, drobnjak, peteršil…
Podobno je zelenjevni juhi ali pa brodetu – mislm da se jedi reče tut Waterzooi. Pomoje.
futrovnik
Tle je še ena fora s tole hrano… tradicjonalno je prpravlena z ribo, ampak zadne cajte jo dobite v večini prpravleno z piščancem, ker naj bi ble kao reke preonesnažene in v njih naj ne bi bilo več rib! 😉 Kao.

Popečene krihki s peteršiljem…
futrovnik
Top ideja za fse, ki se vam kruh prehitr postara! 😉

Roni hvala na fotkah… hrana pa itak zgleda svetoooovno!

3 thoughts on “28.september 2011 – malca 2166 (l. 1956 je umrl ameriški letalski konstruktor in industialec William Edward Boeing)

  1. ja res super je blo. Mislm pa, da sta bli dve vrsti ribe not in pa kruhki so bli popečeni v maslu, česnu in še nečem.

  2. originalno ime je

    GENTSE WATERZOOI z ribo

    sestavine:

    riba, korenje, peteršil krompir, začimbe ( slo, poper, bazilika), jušna osnova( zelenavna), por, belo vino, česen, materina dušica, lovor

Comments are closed.