Leto pa mau nisn več u ITju, učas me zvija pa bi šel nazaj v IT, učas mi je fajn tle. Zlo fajn. Mam top ekipo s katero se štekam… torej kwa češ več?
Hmmm pika na i bi lah bla tale Tinina torta, ampak ni bla za ns… ampak za njeno snaho. Hmmm kje so uni časi k so ble tašče, tašče… ne pa… ne pa to, da ti torto spečejo?! 🙂
Recept:
BISKVIT
• 3 jajca
• 15 dag sladkorja
• 20 dag moke
• 1 pecilni prašek
• 1 vanilin sladkor
• 1 dl olja
• 1 dl mleka
BISKVIT IZ SKUTE
• narediš trd sneg iz 6 beljakov,
• stepeš 6 rumenjakov,
• 200g sladkorja,
• 500g pasirane skute
• 500g mascarpone sira,
• 2 žlici moke
• 1 vanilin sladkor.
• Na koncu dodaš sneg iz beljakov . To pečeš na 180 stopinj približno eno uro.
PRELIV
• 8 dl mleka
• 20 dag čokolade v prahu
• 2 čokoladna pudinga
• kokosova moka
• maline (ali katerokoli sadje po želji)
Postopek:
Pečen biskvit prerežeš na pol, spodnjo polovico prekriješ s sadjem in čez sadje preliješ čokoladni preliv. Na to daš biskvit iz skute ga preliješ s čokoladnim prelivom in po njem naložiš sadje. Pokriješ z drugim delom biskvita. Torto preliješ s preostankom čokoladne file in jo okrasiš po želji. Torta je odlična, če je en dan v hladilniku.
Pametna za dns: Največkrat ukradena kniga na svetu je sveto pismo. Logično.
Največkrat natisnena kniga na svetu pa je…. Ikein katalog.
Wow. Zgleda super.