Malica 2956 (Ocvrti lignji s krompirčkom)

Cene malc al pa kosil so v centru Lublane še v kurac oz. lepše rečeno v nebo… ja ja ja, fse je šlo gor in logično je da smo tudi mi mogl dvign cene… no v Meti in Baziliki boste dobili obrok po več k normalni ceni in to za 9€ in zdej pazi… juho ali solato, sok in glavno jed za 9€!

Svinska rebrca

Dunajc

Ocvrti lignji s krompirčkom

🦑 Ocvrti lignji s krompirčkom

Sestavine (za 2 osebi):

Za lignje:

  • 500 g očiščenih lignjev (lahko sveži al zamrznjeni, narezani na kolobarje)
  • 100 g gladke moke
  • Sol in poper po okusu
  • Limona (za serviranje)
  • Olje za cvrtje (npr. sončnično)

Za krompirček:

  • 500 g krompirja
  • Sol
  • Olje za cvrtje

Postopek:

1. Priprava krompirčka:

  1. Krompir olupi in nareži na tanke palčke.
  2. Dobro ga operi in osuši s kuhinjsko krpo (da se med cvrtjem ne cedi voda).
  3. Segrej olje v večji ponvi ali fritezi.
  4. Cvri krompirček v vročem olju (180 °C), dokler ni zlato rjav in hrustljav (približno 5–7 minut).
  5. Odcedi na papirnati brisači in posoli.

2. Priprava lignjev:

  1. Lignje dobro osuši s papirnato brisačo.
  2. V skledi zmešaj moko, sol in poper.
  3. Lignje povaljaj v mešanici moke.
  4. Cvri jih v vročem olju (180 °C) približno 2–3 minute, dokler niso zlato rjavi.
  5. Odcedi jih na papirnati brisači.

Pametna za dns: Drage žene… bliža se vaš praznik. AUUUUČ. Grda Andrej. GRDA!

No in ker je bla malca pocen, sn šu na kavo v Grad Plazo hotel… res dobra kava!

Cake pop in panna cotta