Zdej k je zima, zdej paše bordet. Logično kdo bo v vročini jedu neko ribjo čorbo. Jed z res posebnim vonjem, k vrjetn marsikoga odvrne je res fina itak kako pa ne če gre za mešenico rib, rakov in školk. Skratka vse kar se recimo ni prodal v ribarnici oz. kar je ostalo.
Logično je tudi, da jed poznajo pofsod ker poznajo morje torej jadranske sosede… pr Talajanih dobite brodetto, v franciji bouillabaisse, moqueca v Braziliji pr Hrvatih in pr nas je pa bordet. Receptov je tolk, kolkr je kuharjev oz. ostankov rib… Še ena finta priprave je, jed se med kuhanjem nikol ne meša. Logično, če ne bi ribe razpadle.

Zravn paše pečena polenta in valda kozarček našega.
Pr Mičotu na lublanski tržnci vas bo jed pršla 7€.
Pametna za dns: Veš da je mrzlo zuni, če greš vn pa je mrzlo zuni.
Škoda, ker BORDEL bl paše na tak dan. (Pa ke si bordet najdu?)
Ma je bil mraz, pa bordel ne bi tolk pogrel 😉