Beograd 2 dan! Pomoje, je Gec hotel, da bi se mi sreda lepo začela in so me na mailu čakale lepe slikce… prov uno njami mami!
Zdej pa poglejmo če sn zadel kaj je kaj…
Prebranac
Solatka
X
Pleskavica na kajmaku
Vešalica
Čvapi
Gec… tole pa zgleda hudo!
Men tole zgleda kot same predjedi ;))
Tista vešalica mene bolj na karađorđevo šniclo spominja.
Vešalica, je po definiciji dimljena svinjska ribica, ali če želimo belo vešalico, je to nedimljena svinjska ribica. Nadevana vešalica pa se pripravlja iz svežega oz. nedimljenega mesa. Meso se nadeva s sirom in šunko, zavije in ovije s slanino ali čim podobnim. Lahko se v nadev doda tudi kajmak.
kar je na sliki pa je:
Karađorđeva šnicla aka. devojački san – ker pač spominja na nek ud (:) je zrezek iz telečjega oziroma svinjskega stegna, zrolan kot palačinka, s kajmakom na sredini, pomočen v jajca in drobtine (včasih tudi dvakrat), ter ocvrt. Za nadev se uporablja tudi šunko in sir.