19. november 2008 – malca 306


Beograd 2 dan! Pomoje, je Gec hotel, da bi se mi sreda lepo začela in so me na mailu čakale lepe slikce… prov uno njami mami!

Zdej pa poglejmo če sn zadel kaj je kaj…

Prebranac
Beograd
Solatka
Beograd
X
Beograd
Pleskavica na kajmaku
Beograd
Vešalica
Beograd
Čvapi
Beograd

Gec… tole pa zgleda hudo!

3 thoughts on “19. november 2008 – malca 306

  1. Vešalica, je po definiciji dimljena svinjska ribica, ali če želimo belo vešalico, je to nedimljena svinjska ribica. Nadevana vešalica pa se pripravlja iz svežega oz. nedimljenega mesa. Meso se nadeva s sirom in šunko, zavije in ovije s slanino ali čim podobnim. Lahko se v nadev doda tudi kajmak.

    kar je na sliki pa je:

    Karađorđeva šnicla aka. devojački san – ker pač spominja na nek ud (:) je zrezek iz telečjega oziroma svinjskega stegna, zrolan kot palačinka, s kajmakom na sredini, pomočen v jajca in drobtine (včasih tudi dvakrat), ter ocvrt. Za nadev se uporablja tudi šunko in sir.

Comments are closed.