27. december 2011 – malca 2272 (l. 1901 se je v Berlinu rodila nemška pevka in igralka Marlene Dietrich)


Yorksharski puding? Puding? Hmmm puding ob pečenki? O čem jes to? O Julijinem novem kosilu…

Jorkširski puding je v testu… no pa pejmo lepo po vrsti. Za kosilce bomo potrebovali:
Različno zelenjavo… od korenčka do krompirčka…
futrovnik

Rdeče sladko zelje
futrovnik
Rdeče zleje ma n dobrih stvari… krepi imunski sisktem, tko k fsa zelenjava, ampak ajde…znižuje krvni tlak, odpravla zaspanost črevesja, razstrupla črvesje, odstranjuje vodo iz telesa in valda s tem pomaga pri hujašanju! 😉 Pospešuje pr nastajanju sperme, delovanju ščitnice… Pospešuje tut pr rasti celic in posledično vas pomljajuje! 😉

Pečenka
futrovnik

Jorkšerski puding
futrovnik
Jap… izvira iz Anglije, Yorkshira.
Recmo en tipičen recept:
Nucamo 15dag moke, sol (ščepc), jajce, 2deci mleka in deci vode. Žičko masti (swinske al pa goveje…)
Moko zmiksamo s soljo, v sredino naredimo jamico in vanjo fsekamo jajce ter prilijemo s polovico razrečenega mleka (z vodo). Fse skup mešamo tko da v tekočino postopoma vmešamo moko… ko porabimo prvo polovico naše mešance, dodamo drugo polovičko mešance vode-mleka in dobro premešamo.
Mešanco pustimo v pečici cca 30 minutk na 200 stopinj celzija.
Pol v posodi razgrejemo maščobo (loh olje). Zlijemo jo v pekač pol vanj fuknemo še testo. Spet pešemo na 200 stopinj cca 30 minutk. Cool je da v istem cajtu v pečici pečete in tale puding in pečenko… ker valda jih bote postregli skup.
😀
Vse skup na krožniku
futrovnik

Zgleda dobro? 😉 Pa dobr tek!
Pa še en nasvet:
Kako nositi trenirko:
KIDANJE SNEGA: bela trenirka (da se zliješ z okolico), ki je že malo znucana, strgana ali razbarvana. Vsakdo takšno najde v svoji omari. Črte tu nimajo nobene vloge.

PIJANSKI VEČER S PRIJATELJI: najboljša oz. najdražja trenirka, ki se nahaja v vaši omari, obvezno s tremi črtami, sprejemljivi sta tudi dve črti, toda ti dve črti morata biti dovolj poudarjeni oz. zadebeljeni. Zraven obvezno torbica čez rame oz. “pederuša”.

FITNESS: navadna trenirka iz bombaža (zato, da ne boste full zašvicali), spodaj nujno oprijeta majica, da se vidijo vaše prsne mišice, ena hlačnica pa mora biti obvezno zavihana do kolena.

BOŽIČNA VEČERJA: rdeča trenirka z belimi črtami, lahko z dodatkom kraguljčka.

PRAZNOVANJE NOVEGA LETA (31.12 ali 13.1): črna trenirka, lahko šuškava, črte morajo biti obvezno obdane z bleščicami, ženske še raif z bleščicami.

KONCERT MILETA KITIĆA: na koncert se obvezno pripeljite z odprtimi okni in prižganimi meglenkami, vaš najljubši komad mora biti do daske tako močno, da avto dela bh bh bh, sedež avtomobila naj bo v spalnem položaju, leva roka naj visi čez okno. Obvezno bela trenirka s tremi zlatimi črtami, pod trenirko pa nujno bela spodnja majica z naramnicami. Zraven pa seveda sodi tudi zlatni lanac, po presoji tudi zobotrebec v ustih.