In kdo je biu na 20tih tolarjih? Slava vojvodine Kranjske…
Tina je kuhala po dougem cajtu… tko ona prav š
Testenince s paradižnikom, gobami in sirom. Zravn pa Å”e rdeÄa pesa
Mmmm zlo rad mam rdeÄo peso. NajveÄkrat jo dobimo v solati… dhoo. Torej kuhano. Loh jo upurablamo kuhano ali surovo. Surovo bl v zdravilne namene…
DrugaÄ pa Äe sami pridelujemo rdeÄo peso al pa jo hranimo za ozimnico jo mormo met u kleti Å”e bolÅ” je pa Äe jo loh zakoplemo v mivko. V mikvi namreÄ ostane rdeÄa pesa do pol leta sveža!
No dejstvo je da pomoje rdeÄo peso jemo fsi premalo… je zlo zdrava in razstupla jetra in ledvica! Mmmm neki dobrega za po praznikih! š
RdeÄa pesa fsebuje Å”e full folne kisline… in valda to vemo, da jo nucajo noseÄke! š pomaga pa fsem. Pomankanje folne kisline v telesu se kaže kot utrujenost, slab spomin, psihiÄna napetost, razpokane ustnice in bleda koža.
Kwa sn ze hotu reÄt… š
Ste opazli kolko Äasa nisem napisal niÄ slabega oz. nisem niÄ grajal? Jap… december in fpliv noseÄke š
Å e 121 dni…
Kako mi je neverjetno slaba rdeÄa pesa ,.. sploh ne vem kako jo lahko pojeÅ” .>