Upor se je po treh dnevih krvavo končal, delavci pa izviseli…
Danes bomo na izi pripravili sardelce. Midva raje kupiva neočiščene, ker je z njimi manj dela kot z očiščenimi. Mislim, resno. Torej, sardelco prerežete po trebuhu, odrežete glavo in z glavo vred potegnete skor večino dorbovja vn oz. kr večino… z nožom ji očistite še luske. Odložite jih na brisačko, tako da se dobro posušijo. Mia sardelcam tu ne dodama nič… lepo jih dava v vrečko in v vrečko dodava moko. Malo potreses, tako da se vse ribe pomokajo. Pol pa le na vročo ploščo z njimi. Pečete tolko, da so pečene. Pač mia mama rajši dobro zapečene.
Fajn je če zravn nardite še krompirčk z blitvo in seveda tržaško omako.
Pametna za dns: Učas je bil aluminij več vreden kot zlato!